Een warm ontbijtje zonder moeite, dat is pas fijn wakker worden. En het mooie is, je maakt met dit havermout-recept 3 grote porties. Je kunt ze direct opeten of bewaren voor later. In de koelkast of zelfs in de vriezer! Even opwarmen met een extra scheut melk en je bent ready-to-go!

Wat heb je nodig?

Een slowcooker
2 appels
85 gram havermout
1 el lijnzaad
350 ml (amandel)melk
350 ml water
25 gram boter
1 tl kaneel
1 el suiker
Snuf zout
Optioneel: extra koek & speculaaskruiden of five spice kruiden naar smaak. Rozijnen zijn ook lekker om toe te voegen.

Hoe maak je het?

Vet de binnenkant van je slowcooker in met wat olie. Schil de appels, snijd kleiner en leg ze in de slowcooker. Doe de rest van de ingrediënten erbij. Roer, deksel erop en na 7 uur op de stand LOW zou je warme havermout klaar moeten zijn. Lekker met extra gehakte noten bovenop!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *