Broccoli combineert zo lekker met zoute spekjes! Helemaal in een hartige taart. Het verse quiche- en taartdeeg van Tante Fanny dat in de Foodybox Zomer zat kwam erg goed van pas. Het deeg haal je een kwartiertje voordat je begint uit de koelkast. Handig is dat het deeg rond van vorm is en al op bakpapier zit. Geen gedoe met invetten van de vorm, je kunt het deeg op het bakpapier direct in de taartvorm plaatsen. Het overtollige deeg gebruikte ik voor een grappige bovenkant. Hiervoor is een rasterroller fijn.

Welke ingrediënten heb je nodig?

  • Deeg
  • Spekjes
  • Broccoli
  • 200 ml slagroom
  • 2 eieren
  • Zout / peper
  • 100 gram geraspte kaas naar keuze (bijvoorbeeld Emmentaler)

broccoli quiche niet gebakken

Hoe ga je te werk?

Warm de (hetelucht)oven voor op 200 graden. Bekleed de taartvorm met het deeg. Snij de broccoli in roosjes en kook beetgaar. Bak de spekjes uit. Klop in een kom 1 ei met de slagroom, peper en zout. Doe de helft van de geraspte kaas erbij en roer nog eens door. Giet de broccoli af, spoel koud en laat uitlekken. Hussel de spekjes en de broccoli door elkaar en schep het in de taartvorm. Schenk dan het slagroommengsel erover en top af met de rest van de geraspte kaas. Bestrijk de randen en eventueel de bovenkant van de quiche met een losgeklopt ei. Schuif de taart 20-30 minuten in de oven.

Tip: eenmaal afgekoeld kun je stukken taart invriezen.Ik wikkel de stukken afzonderlijk in aluminiumfolie en leg ze daarna in een druk-en-sluit zakje in de vriezer. Na het ontdooien nog even in de oven en de taart smaakt heerlijk (magnetron kan ook, maar dan verliest het wel knapperigheid).

broccoli quiche wel gebakken

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *