Met kilo’s appels uit eigen tuin moet ik wel appeltaart maken! Van mijn, helaas, best zure appels maakte ik eerst een soort moes en gebruikte dat als vulling. Deze taart is warm het lekkerst en het liefst met een flinke dot slagroom.

Voor het deeg heb je nodig:

30 gram amandelmeel
70 gram speltmeel
50 gram koude kokosolie
50 gram palmsuiker
50 ml koud water

Voor de vulling:

Appels (3 appels gebruikte ik)
1 el (palm)suiker
1 tl kaneel
1 tl 5 spice kruiden
Optioneel: rozijnen/noten/fijngesneden dadels

Wat moet je doen?

Meng het bloem, zout en suiker. Voeg de koude kokosolie er aan toe. Dan ontstaat er een soort zandstructuur. Voeg het koude water beetje bij beetje toe zodat er een plakkerig deeg vormt. Het deeg wikkel je in folie en laat je een uurtje rusten in de koelkast of een half uurtje in de vriezer. Daarna kun je het gemakkelijker uitrollen.
Terwijl het deeg ligt te rusten kun je de appels schillen en klein snijden. Laat ze in een pannetje lekker zacht worden met de suiker, kaneel en kruiden en een scheut water. Na 10 minuten pruttelen, zet je het vuur uit en laat je de moes afkoelen. Voeg daarna de fijngesneden dadels, noten en/of rozijnen toe. Verwarm de oven voor op 180 graden, vet de vorm in en bekleed deze met het deeg en vul het daarna met de moes. Dan nog 45 minuten in de oven en je kunt genieten.

You May Also Like