Ontbijten met taart, daar dromen we allemaal van! Een zoete topping, een frisse tussenlaag en een nootachtige bodem. Loopt het water je al in de mond? Deze yoghurt-fruit taart maak je zonder toegevoegde suiker en past op elk moment van de dag. Maak het gerust een dag van tevoren; de taart hoeft alleen op te stijven in de koelkast, je hebt dus géén oven nodig.

Ingrediënten voor deze taart

  • 1 liter volle yoghurt (Griekse, gewone, vanille.. jouw keus)
  • 1 vanillestokje of vers citroensap
  • 12 dadels
  • Handvol amandelen
  • Doosje fruit uit de diepvries
  • 1 eetlepel honing

Zonder te bakken tóch een taartje

Je begint met de middelste laag. Hiervoor zet je een vergiet in een ruime kom, legt daar een schone en natgemaakte theedoek in en dáár schep je dan de yoghurt in. Dek af met een laagje keukenfolie en zet minimaal 2 uur in de koelkast. De dikke kwarkachtige, substantie die na een aantal uur overblijft, heet hangop. Meng door de hangop het merg van het vanillestokje of citroensap als je dat lekkerder vindt.

Voor de bodem maal je de amandelen met (eventueel gewelde) dadels fijn. Dit mengsel gaat onderin de springvorm. Druk het een klein beetje aan met de achterkant van een lepel zodat je een gelijkmatige laag krijgt. Daar bovenop schep je het hangop-mengsel.

Voor de toppping kookte ik in een klein steelpannetje een heel doosje diepvriesfruit op matig vuur in met honing. Deze afgekoelde ‘jam’ is de laatste laag van je taart. Smeer het bovenop de hangop-laag en dek de springvorm af met folie.

Laat het taartje opstijven in de koelkast en geniet er samen van. Zónder schuldgevoel!

 

gezonde taart

You May Also Like