Ik ontdekte dat in mijn Airfryer ook een kleine springvorm past. En zag dat er nog een aantal rimpelige appels op de fruitschaal lagen. Hoog tijd voor appeltaart dus, maar dan we een iets gezondere versie. Op de site van Laura’s Bakery vond ik een lekker recept. Hou je van overnight oats of warme havermout, dan smul je van dit taartje! Het mooiste is nog wel dat ik er 8 punten van kon snijden, 8 ontbijtjes dus!

Ingrediënten:

250 gr havermout
1 tl bakboeder
1 tl kaneel
snuf zout
2 el gesmolten boter (=35 gr ongesmolten)
480 ml (plantaardige) melk
1 ei
25 gr honing
2 of 3 appels
handje rozijnen

Hoe ga je te werk?

Mix de havermout met het bakpoeder, zout en kaneel. Mix in een andere kom de boter en het ei met de melk (ik gebruikte Dream Coconut Bio) en gesmolten boter. Meng beide kommen door elkaar en laat even staan zodat de havermout het vocht goed op kan nemen. Meng er daarna de stukjes geschilde appel en rozijnen door. Vet je springvorm in en zet in de oven of gebruik de Airfryer. In de oven op 180 graden duurt het minimaal 40 minuten, in de Airfryer op 180 graden ongeveer 25.

Invriestip

Omdat ik de taart in punten wilde invriezen heb ik hem al na 20 minuten uit de Airfryer gehaald. Na het ontdooien zet ik elke punt namelijk nog 5 minuten in de Airfryer en dan is het perfect en niet droog. Warm en knapperig van buiten en van binnen nog lekker zacht.

Of eet je liever een crumble uit de oven als ontbijt?

You May Also Like