Heb jij al eens een maaltijdbox geprobeerd? Ik was zó benieuwd of het zou bevallen. Dus toen ik van Albert Heijn de kans kreeg om een familiebox te testen aarzelde ik geen moment.

Online bestellen, handig thuisbezorgd

Bestellen is eenvoudig. Op ah.nl/allerhandebox kies je de familiebox en daarna selecteer je 3 van de 4 gerechten.  Ik liet de kinderen kiezen, want de familiebox bevat gerechten voor 2 volwassenen en 2 kinderen. Ze kozen voor ‘Mexicaanse ovenschotel met gehakt’, ‘kleurrijke groentepasta met zoete aardappel’ en ‘rundervink met snijbonen en ovenaardappelen’. De ‘noedels met kip, wortels en peultjes uit de oven’ kozen ze niet.

Daarna kies je een bezorgdatum. Je kunt de Allerhande Box gratis laten bezorgen of ophalen in een winkel of pick-up point naar keuze. Tip: Wanneer je extra boodschappen met je maaltijdbox mee besteld dan worden deze ook gratis bezorgd. De dag voordat de box bezorgd zou worden kreeg ik een e-mail met de vraag of extra producten wilde bijbestellen. Vlak voor de afgesproken bezorgtijd kreeg ik een sms met de tijd op een kwartier nauwkeurig. Fantastische service!

Wat kost het?

De Allerhande Familiebox kost € 49,-. Daarvoor krijg je 3 complete maaltijden, de bijbehorende recepten en het gemak van een paar dagen geen boodschappen doen en niet nadenken over wat je die dag gaat eten. De recepten zijn duidelijk,  maar in mijn geval klopte de kooktijd bij 1 recept niet helemaal. Zelf goed blijven nadenken dus.

Is het lekker?

Mexicaanse gehaktschotelVoor de eerste dag koos Juul de Mexicaanse ovenschotel met gehakt. Puur op basis van het plaatje. Het bereiden was een eitje. Juul hielp me mee. Bakken, mengen, vullen en in de oven schuiven. Meer was het eigenlijk niet. En, ondanks mijn weerstand tegen het gebruik van een zakje Burrito kruidenmix, het was heel lekker.

Mexicaanse gehaktschotel

De tweede dag koos Sil voor rundervink met snijbonen en ovenaardappelen. Hij weigerde op voorhand de snijbonen te eten, haha. Ik had hele grote aardappelen en daardoor klopte de oventijd niet. Ook vind ik dat er teveel kurkuma overheen moest. De rundervink was prima en zelfs de snijbonen hadden veel smaak!

rundervink aardappelen snijbonen

Het derde gerecht, de kleurrijke groentepasta met zoete aardappel, leek me wat flauw, maar wat had ik het mis. De vegetarische spekjes vielen ook bij de jongens erg in de smaak. De rest kon ze niet bekoren, maar John en mij wel. De groentepasta was vol van smaak en lekker romig.

Groentepasta

Bestel ik het nog een keer?

Dat weet ik nog niet. Ik vond het wel gemakkelijk, maar ik vind het zelf veel te leuk om boodschappen te doen en zelf de recepten uit te zoeken.

You May Also Like