Ik maak heel vaak bananenbrood als we weggaan. Iedereen luncht er graag mee en het is ook nog eens eenvoudig om te maken. Maar wat is het verschil tussen bananenbrood en bananencake? Want zo op het eerste gezicht lijkt het toch echt allemaal op een plak cake en niet op een sneetje brood. Er zit echter wel degelijk verschil in.

Bananenbrood

Bananenbrood heeft een vastere structuur dan cake. Het is daardoor ook niet zo luchtig als cake. Aan één plak heb je echt genoeg als tussendoortje en als je de versie van Rens Kroes maakt, dan heb je ook nog eens een gezond tussendoortje.

Bananencake

Ik vind zelf de luchtigere variant lekkerder en fijner ook om te maken wanneer we visite krijgen. Dan heb je toch iets ‘gezonders’, maar wat er wel uitziet als cake. Vorige keer deelde ik al een recept voor een luchtigere variant, maar ik maakte onlangs eigenlijk nog een betere versie hiervan:bananenbrood of bananencake

Verwarm de oven alvast voor op 175 graden.

  1. 3 rijpe of overrijpe bananen pureren
  2. 80 gram gesmolten boter toevoegen
  3. Theelepel bakpoeder toevoegen
  4. 125 gram suiker erbij mixen
  5. 1 ei erdoorheen
  6. snufje zout
  7. Theelepel vanillesuiker erbij
  8. 200 gram bloem

Wanneer je het goed doorelkaar gemixt hebt, dan kan het in de cakevorm  50 minuten op 175 graden in de oven. Af laten koelen en smikkelen maar!

You May Also Like