Dit is zo’n receptje dat je gedachteloos maakt en aanpast aan de inhoud van je koelkast en je stemming. Eiersalade kan altijd, doordeweeks op brood of bij een borrel in het weekend (tip: maak dan ook tonijnsalade).

Wat heb je nodig voor deze eiersalade?

Twee hard gekookte eitjes, een lepel mayonaise, een theelepel mosterd, een fijngehakt half uitje, een fijngehakt augurkje of twee, zout en peper en een lepel. Meer heb je niet nodig voor een bakje zelfgemaakte eiersalade. Het is genoeg voor 3 á 4 dikbelegde boterhammen. Is dat niet genoeg? Verdubbel dan de ingrediënten.

Pel de eitjes en snij ze klein. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en roer het goed door elkaar. Even proeven en voeg de kruiden toe die je zelf lekker vindt. Bij mij ging er peterselie en tuinkers bij. Het enige dat je nu nog nodig hebt is vers brood. Smakelijk!

Eiersnijder

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *