Ik eet geen eierkoeken. Ik vind ze gewoon niet zo smakelijk. Ze zijn of te hard, of te zacht en die droge die je kunt kopen in de supermarkt stinken vaak naar ammoniak. Totdat ik erachter kwam hoe gemakkelijk het is om ze zelf te maken. Juul vindt ze zo lekker dat hij ze wilde trakteren met zijn verjaardag.

Let op: ik heb nog geen gezonde variant gevonden die ik zelf wél lekker vind. Onderstaand recept is verre van suikervrij.

6 Grote eierkoeken met maar een paar ingrediënten:

  •  2 eieren
  • 100 gram suiker
  • 100 gram bloem
  • Rasp van 1/2 citroen
  • Snufje zout
  • 0.5 tl bakpoeder

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak een mengsel van de bloem, de citroen-rasp, het bakpoeder en zout en zet even weg. Mix de eieren met de suiker tot een luchtig beslag. Dit duurt echt minimaal 5 minuten, 10 is nog beter. Spatel voorzichtig het bloemmengsel erdoor. Maak daarna met 2 lepels 6 beslaghoopjes op de bakplaat. Voor de traktatie maakte ik trouwens 12 kleinere hoopjes. Maak ze met de achterkant van de lepel iets platter. Geef elke eierkoek de ruimte, door de warmte worden ze nog groter. Zet ze ongeveer 10 minuten in de oven maar blijf er wel bij, ze verbranden snel. Wij vinden ze net uit de oven het lekkerst!

traktatie-eierkoeken

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *