De liefde van de man gaat door de maag. Speciaal voor Valentijn maakte ik deze heerlijke boterkoek voor hem. Hij gaf mij tulpen, dus we zijn samen weer gelukkig. Ik vond heel veel recepten voor boterkoek online, maar de meesten hadden heel veel suiker erin. Nu is een boterkoek natuurlijk niet gezond, maar ik kon natuurlijk wel op zoek naar de beste versie en dat is gelukt.

Benodigdheden voor deze lekkere boterkoek

  • 200 gram bloem
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 175 gram roomboter
  • 1 ei
  • lepel melk

Als eerste verwarm je de oven voor op 200 graden  (hetelucht). Daarna doe je alle ingrediënten bij elkaar, behalve de melk. Wanneer je alles goed gemengd heb, doe je dit in een goed ingevet bakblik. Gebruik liever geen bakpapier, bij mij trok het bakpapier namelijk in de boterkoek de eerste keer.

Druk het deeg goed aan en smeer daarna de melk eroverheen. Zet de boterkoek 20 tot 25 minuten in de oven, totdat hij goudbruin is. Laat hem dan afkoelen en geniet!

boterkoek

 

 

You May Also Like

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *