Een succesrecept komt altijd van pas! Dit is er eentje. Dit is gewoon heerlijke nasi bomvol groente, die perfect past bij een gebakken eitje, kroepoek, satésaus en/of saté.

Wat heb je nodig voor deze gele nasi?

  • 250 gram gekookte Basmati-rijst
  • 2 gesnipperde uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kleine prei
  • 1 rode paprika
  • Wortel (optioneel)
  • Bloemkool (optioneel)
  • Broccoli (optioneel)
  • Diepvries erwten (optioneel)
  • Taugé (optioneel)
  • Kruidenmix:
    1 tl ketoembar
    1 tl laos
    1 tl kurkurma
    0,5 tl djintan

 

Nasi stap voor stap

  1. Fruit de ui, knoflook en prei aan in een beetje olijf- of wokolie.
  2. Voeg de gedroogde kruiden toe en vermeng goed.
  3. Nu mogen de rest van de klein gesneden groente erbij. Ik gebruikte een mix van wortel/bloemkool/broccoli.
  4. De rijst gaat er dan lepel voor lepel doorheen. Zo kun je alles goed mengen.
  5. Laat een paar minuten op laag vuur pruttelen zodat de smaken goed in de rijst trekken.

 

Aan tafel!

Ik breng de nasi pas op smaak op mijn bord. Zo maak ik het voor de kinderen niet té pittig. Iedereen kan zelf met ketjap en sambal aan de slag. Vaak staan er ook gebakken uitjes, kroepoek en atjar op tafel. Zo gezellig, een tafel vol!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *