Vroeger gebruikte ik altijd een zakje marinademix voor saté. Maar sinds ik dit recept van mijn vader kreeg niet meer. Het is echt de beste saté-marinade ever en supersimpel. Om de rode peper, knoflook , gember en sjalotjes klein te snijden gebruik ik mijn kleine hakker,. Dan ben ik echt snel klaar.
Voor de beste saté-marinade ever heb je maar een paar ingrediënten nodig:
- 600 gram varkenshaas
- 250 ml ketjap manis
- 1 gesnipperde rode peper
- Sap van 2 limoenen
- 3 gesnipperde sjalotten
- 4 fijngehakte teentjes knoflook
- 2 cm verse geraspte gember
- Zeezout
- 1 tl bruine basterdsuiker
- 1 el arachideolie
Stap voor stap marinade maken
Snijd het vlees in gelijke stukjes. Week saté-prikkers voor in koud water zodat ze niet verbranden. Maak de marinade door de andere ingrediënten te mengen.
Meng de marinade met het vlees in een druk-en-sluitzakje en laat een aantal uur marineren in de koelkast. Rijg de stukjes aan saté-prikkers en grill ze op de bbq (of in de grillpan). Lekkere salade voor erbij: broccolisalade.