Vroeger gebruikte ik altijd een zakje marinademix voor saté. Maar sinds ik dit recept van mijn vader kreeg niet meer. Het is echt de beste saté-marinade ever en supersimpel. Om de rode peper, knoflook , gember en sjalotjes klein te snijden gebruik ik mijn kleine hakker,. Dan ben ik echt snel klaar.

Voor de beste saté-marinade ever heb je maar een paar ingrediënten nodig:

  • 600 gram varkenshaas
  • 250 ml ketjap manis
  • 1 gesnipperde rode peper
  • Sap van 2 limoenen
  • 3 gesnipperde sjalotten
  • 4 fijngehakte teentjes knoflook
  • 2 cm verse geraspte gember
  • Zeezout
  • 1 tl bruine basterdsuiker
  • 1 el arachideolie

Stap voor stap marinade maken

Snijd het vlees in gelijke stukjes. Week saté-prikkers voor in koud water zodat ze niet verbranden. Maak de marinade door de andere ingrediënten te mengen.
Meng de marinade met het vlees in een druk-en-sluitzakje en laat een aantal uur marineren in de koelkast. Rijg de stukjes aan saté-prikkers en grill ze op de bbq (of in de grillpan). Lekkere salade voor erbij: broccolisalade.

You May Also Like