Ik hou van een lekker stuk vlees. Wel met saus graag! Gelukkig maak ik ook mijn kinderen blij met deze champignonsaus. Perfect om een doordeweekse dag nét iets feestelijker te maken. Heerlijk bij een in de oven gegaarde beenham of bij een lekker varkenshaasje.

champignonsaus

Wil je ook eens écht goede champignonsaus maken?

Haal deze ingrediënten dan in huis:

  • 250 gram gesneden (kastanje)champignons
  • grote gesnipperde rode ui
  • 40 gram (gras)boter
  • 25 gram bloem
  • 2 dl hete groentebouillon
  • 1 bakje crème fraîche
  • handvol gesneden peterselie

De saus maak je in 10 minuten

Snijd eerst alles fijn en weeg de boter en bloem alvast af. Staan ook de bouillon en crème fraîche klaar?
Fruit de rode ui in de boter en voeg, als deze glazig ziet, de gesneden champignons toe. Laat een minuut of 2 op laag vuur pruttelen. Dan kan de bloem er in delen bij. Als de bloem helemaal is opgenomen, schenk je de bouillon erbij. Laat de smaken intrekken. Na een paar minuten schep je de crème fraîche erdoor en garneer je de saus met de peterselie. Laat je weten of deze saus ook bij jou thuis in de maak valt?

champignonsaus met creme fraiche

 

You May Also Like

2 comments

Valacyclovir What Is Amoxicillin 875 Mg Alli Diet Pills India Pharmacy viagra 36 Hour Cialis Buy Female Cialis Testimonials Zithromax Mg

Throughout the great pattern of things you actually receive an A+ just for effort and hard work. Where exactly you misplaced us was in your facts. You know, it is said, the devil is in the details… And that couldn’t be much more true at this point. Having said that, let me inform you just what did work. The article (parts of it) is actually really convincing which is possibly the reason why I am making the effort to opine. I do not make it a regular habit of doing that. 2nd, although I can notice a jumps in reason you come up with, I am definitely not certain of how you appear to connect the details that make the final result. For right now I will subscribe to your position but trust in the foreseeable future you link the facts much better.

Leave a Reply

Your email address will not be published.