Ik ben gek op kaas. Zachte jonge kaas, smeuïge geitenkaas, roomkaas met kruiden, brokkelige oude kaas. Heerlijk! Dat ik de nieuwe geitenkaas Old White van Old Amsterdam mocht proberen was dus echt een cadeautje.

De kaas misstaat niet op een borrelplank en combineert goed met andere sterkte smaken. Zoals in deze koude couscous-salade met perzik & pecans.

Old Amsterdam omschrijft deze nieuwe kaas als volgt: “Deze premium oude geitenkaas heeft de herkenbare karakteristieken van Old Amsterdam, gecombineerd met de verrassend rijke smaak van geitenkaas. De zoete karamelachtige ondertoon wordt versterkt door de knisperende rijpingskristallen die je van Old Amsterdam gewend bent. Deze kaas is perfect voor bij de borrel met een chutney van vijgen of sinaasappel gecombineerd met speciaalbier of rode wijn. Proef van het onbekende met Old Amsterdam Old White.”

Parelcouscous met perzik, rozijnen, pecans en Old White

Voor de kantoorlunch kookte ik een handje parelcouscous, goot het af en mixte er wat rozijnen doorheen en een scheutje mango-zijn (van Oil & Vinegar). Ik ontvelde de perziken en sneed  ze, net als de geitenkaas, in blokjes. Tot slot voegde ik fijngesneden munt toe.

Deze salade  is gemakkelijk vooraf te maken; zet dan de couscous, perzik, kaas in aparte bakjes in de koelkast. Hussel alles op het laatste moment door elkaar en voeg de munt toe.

 

 

 

 

You May Also Like