Een aantal jaar geleden maakte een collega een pan geurige, groene courgettesoep. Een beetje huiverig nam ik een hap van het groene goedje. Ik was hoogst verbaasd over de smaak en over het hoge groente-gehalte! Natuurlijk kreeg ik het recept en maakte het daarna nog vaak zelf. Het is eenvoudig, goedkoop en voedzaam. Stiekem vind ik de soep een dag later nóg lekkerder, dus maak deze soep gerust een dagje vooruit.

Welke ingrediënten heb je nodig voor 2 liter soep?

2 courgettes
2 uien
2 tenen knoflook
1 winterpeen of een aantal kleinere worteltjes
1,5 liter groentebouillon (vers of van een 2 blokjes)
Cayennepeper naar smaak

Extra: grote pan of wok, staafmixer of blender

Stap voor stap

Zet een pan op het middelhoog vuur en fruit de fijngesneden ui en knoflook aan in wat olie. Schep er na een minuutje de blokjes courgette en wortel door. Goed omscheppen, verbrande knoflook is erg bitter. Na vijf minuten giet je de bouillon erbij. Het duurt ongeveer 30 minuten voordat de wortel en courgette lekker zacht zijn. Dan kan de staafixer in de pan of schep je de inhoud van de pan voorzichtig in de blender (misschien in twee delen). Een beetje cayennepeper erbij en je soep is klaar!

 

 

 

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *