Ik wist dat ik op de site van Mindyourfeed het recept kon vinden van een pracht van een chocolade-ontbijtje. Vanochtend dook ik de keuken in en een half uur later stond er een fantastische, smeuïg taartje af te koelen. Wij combineerden het met Griekse yoghurt en konden er met gemak met 2 personen van eten.

Chocolade havermout ontbijtcake ingrediënten

25 gr havermout
25 gr amandelmeel
1 ei
1 rijpe banaan
1 el cacao
1 tl kaneel
1 el honing
2 el amandelmelk
Boter/kokosolie om in te vetten
Optioneel: 1 tl Speculaaskruiden

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de banaan fijn en meng in de kom met de havermout en het amandelmeel. Voeg 1/2 tl bakpoeder toe, en de cacao, kaneel, de honing en eventueel de speculaaskruiden mogen er ook bij. Tik een eitje boven de kom en roer deze samen met de amandelmelk door het beslag. Vet het ovenschaaltje in met wat boter/kokosolie. Bak de chocolade havermout ontbijtcake in de voorverwarmde oven in 20 minuten gaar.

You May Also Like