Van Westlandpeppers kreeg ik een pakketje om zelf suikervrije chilisaus kan maken. Zo leuk om te doen en helemaal niet moeilijk. Ik was er maar een kwartiertje mee bezig en echt trots op het eindresultaat!  Dit chilisaus pakketje is ook een geweldig cadeau voor een heetgebakerd persoon of voor de juf na een pittig jaar. De webshop staat trouwens vol mooie producten en kleurrijke recepten, echt de moeite waard om een kijkje te nemen.

Het chilisaus pakket bevat:

  • 6 rode snackpaprika’s
  • 1 rode peper
  • 1 solo knoflook
  • 1 zakje zout
  • 1 zakje olijfolie
  • Handig flesje om de saus in te bewaren
  • Etiket
  • DIY trechter
Verder heb je nodig:
  • 1 eetlepel maizena
  • 25ml azijn
  • 200ml water

Hoe maak je de chilisaus?

Snijd de peper en snackpaprika’s in ringen en hak de knoflook fijn. Fruit de peper, snackpaprika’s en de knoflook aan in de pan. Blus af met water en azijn en laat dit nu 2 minuten rustig koken. Voeg maizena toe om de saus te binden en voeg zout naar smaak toe. Pureer dit even kort met de blender of staafmixer. Giet de saus in een flesje en zet de chilisaus minimaal 2 uur in de koelkast. Dan kan je het label met de houdbaarheidsdatum (maximaal 3 weken) erop plakken en de saus gebruiken!

chilisaus
chilisaus

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *