Rond de kerstdagen zag je de kerstboom uit bladerdeeg met pesto overal. Wat een ontzettend goed idee en heel makkelijk om te maken. Ik kocht voor de kerstdagen ook bladerdeeg, ik vergat alleen de pesto te kopen.  Nu had ik wel pesto in huis en werd het tijd om eindelijk eens dat lekkere hapje te maken. Een kerstboom na 1 januari vond ik geen goed plan en daarom met het oog op de lente werd het: een zon uit bladerdeeg met pesto!

Zo maak je dit lekkere hapje van bladerdeeg met pesto

  • 2 pakken met bladerdeeg (grote plakken)
  • Pesto, verse of gewoon uit een potje. Om dit te maken heb je eenderde of een half potje te nodig
  • 1 ei
  • bakpapier

Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht) en rol de bladerdeeg uit op je bakblik. Bestrijk het lekker dik met de pesto. Daarna doe je de andere plak bladerdeeg eroverheen en druk je het iets aan. Prik met een vork door het bladerdeeg.  Daarna snijd je de vorm uit. Ik besloot een zon te maken en had een rechthoekig stuk bladerdeeg. Met een ronde bladerdeeg hoef je geen rondje uit te snijden (iets handiger). Met een rechthoekig stuk ging het ook makkelijk. Daarna houd je een klein rondje over en snijd je de ‘stralen’ uit. Deze straal draai je twee keer of net wat makkelijk is.

broodje bladerdeeg met pestoAls je er een zon (of bloem) van hebt gemaakt, dan klop je het ei en bestrijk je je bladerdeegbroodje hiermee. Zet je ‘zon’ 25 minuten in de oven. Na 25 minuten is je bladerdeeg lekker groot geworden en kan je heerlijk ervan genieten.

Ideaal bijgerecht

broodje bladerdeeg met pestoIk at dit bij de pasta, maar het is natuurlijk ook een heerlijk hapje bij een glas wijn. In de zomer bij de barbecue, als je gasten krijgt en wat snel moet maken. Dit is echt een uitkomst! Daarbij kan je natuurlijk eindeloos variëren met wat je erin doet.

Wij houden ons aanbevolen voor lekkere variaties!

You May Also Like