Wanneer ik rijpe bananen spot op mijn fruitschaal dan duurt het niet lang voordat ik sta te bakken. Van bananenpannenkoekjes tot muffins. Vaak maak ik het bananenbrood van Rens Kroes. Deze keer niet. Ik maakte een broodje met pit, voor wat broodnodige energie.

Ingrediënten voor dit broodje:

  • 150 gram (boekweit)meel
  • 50 gr havermout
  • 2 bananen
  • 3 eieren
  • 5 kleingesneden (eventueel voorgeweekte) dadels zonder pit
  • 1 el kokosolie
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 2 handen noten, pitten, rozijnen of gedroogde abrikozen

BroodjeHoe maak je het broodje?

Verwarm de oven voor(175 gr hetelucht). Prak de bananen fijn en mix ze met de eieren. Ik gebruik hiervoor de staafmixer. Voeg het meel, de havermout, de fijngesneden dadels, de (eventueel verwarmde) kokosolie, de bakpoeder en het zout toe en mix tot een redelijk glad beslag. Schep er de mix van noten, pitten, rozijnen of gedroogde abrikozen doorheen en verdeel het over een ingevet bakblik. Na 50 minuten zou een satéprikker er schoon uit moeten komen en is je energierijke broodje klaar.

Tip:

laat het broodje afkoelen voordat je het aansnijdt. Het is prima per 2 plakken in te vriezen. Ik wikkel de afgekoelde plakken in aluminiumfolie en doe deze pakketjes in een druk en sluit-zakje in de vriezer. Wil ik ze als ontbijt dan leg ik de plakjes nog even in de oven en eet ze daarna warm op.

You May Also Like