Het kost wél even tijd maar dan heb je ook een echt lekkere salade. En weer eens anders dan anders. Met heel fijn gesneden broccoli, stukjes spek, tomaatjes en een frisse mosterddressing. Het originele recept is van Jamie Oliver.

Ingrediënten broccoli-salade:

  • 1 grote stronk broccoli
  • ontbijtspek/bacon naar keuze
  • 2 tomaten of een paar kleine tomaatjes
  • bieslook

Voor de dressing:

  •  1 teen knoflook
  • 2 theelepels mosterd
  • 6 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 theelepels witte wijnazijn
  • zout/peper

Hoe maak je het?

Snijd de droge stukken van de stronk broccoli en de rest in hele kleine stukjes. Hoe kleiner hoe beter. Blancheer ze een minuut of 2 in kokend water. Laat de broccoli uitlekken in een vergiet en daarna drogen op een schone theedoek. Bak de spek/bacon uit, laat uitlekken en snijd klein. Snijd grote tomaten in plakken of kleine tomaatjes in vieren. De dressing maak je door de knoflook fijn te snijden en te mengen met de olie, azijn en mosterd. Klop goed dan wordt het een mooi geheel.

Hussel alle ingrediënten door elkaar en verdeel de dressing erover. Garneer met de gesneden bieslook. Je kunt het een aantal uur eerder klaarmaken, dan trekken de smaken in. Heerlijk bij de BBQ!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *