In mijn koelkast lagen nog blauwe bessen van een pluksessie een paar dagen eerder. Verder lag er nog een citroen, yoghurt en roomboter. Na wat gegoogle kwam ik uit bij Simone’s Kitchen, die op haar site het recept van Donna Hay deelt. Ik maakte het na, maar dan met de helft minder suiker. De cake werd, ook door mijn jongens, zeer goed ontvangen. Warm uit de oven een ware traktatie, maar ook de dag erna echt nog heel lekker.

Het originele recept:

150 gr ongezouten boter, gesmolten
220 gr suiker
2 eieren
140 gr Griekse yoghurt
1 el fijn geraspte citroenschil
1 tl vanille extract
225 gr zelfrijzend bakmeel
125 gr verse blauwe bessen plus extra om te serveren
poedersuiker om te bestrooien

Hoe maak je deze cake?

* Verwarm de oven voor op 160 C. Doe de boter, suiker, eieren, yoghurt, citroenschil en vanille in een kom en mix door elkaar.
* Voeg het bakmeel toe en mix alles goed. Schep de blauwe bessen erdoorheen en giet het beslag in een cakevorm van 22 x 8 cm x 7 cm waar je bakpapier in hebt gelegd. Strijk de bovenkant glad met een spatel en bak de cake voor ongeveer een uur of tot het goed gaar is. Dit test je door met een houten prikker in het midden van je cake te prikken. Komt de prikker er droog uit dan is de cake gaar.
* Laat je cake eerst tien minuten in de vorm afkoelen voor je hem omkeert. Bestrooi voor serveren met poedersuiker en wat van je extra bosbessen. Een dot slagroom is er ook erg lekker bij.

IMG_2279

You May Also Like