Zus Mijke is vandaag jarig en serveerde hele lekkere bladerdeeghapjes in twee varianten. Ook de kids waren er dol op! Je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten, Mijke had de salami en caprese-versie van de bladerdeeghapjes gemaakt. Natuurlijk waren alle hapjes binnen mum van tijd op.

Goed om te weten

Een plak bladerdeeg is goed voor 4 hapjes. Meestal zijn ze per 10 verpakt, dus heb je 40 hapjes. Snij de bladerdeeg in vieren, en leg elk plakje in een muffinblik of siliconen-bakvormpje. Prik in elk plakje een paar gaatjes, dan rijzen ze minder in de oven. Smeer je de plakjes in met een opgeklopt eitje, dan glanzen ze mooi als ze uit de oven komen. Natuurlijk kun je ze ook in vierkantjes bakken op een bakplaat. Bak de bladerdeeghapjes in een kwartiertje op 225 graden in de oven.

Vladerdeeghapjes caprese

Bladerdeeghapjes in verschillende smaakvariaties

  • Tomatensaus- salami – Italiaanse kruiden – geraspte kaas
  • Pesto – half cherrytomaatje – mozzarella – Italiaanse kruiden – pijnboompitjes
  • Geitenkaas – walnoot – honing
  • Salami – roomkaas
  • Parmaham – pesto – mozzarella – zongedroogde tomaat

You May Also Like