Oke, oke ik beken. Na het kijken van ‘Heel Holland Bakt’ moest er iets de oven in. Dus mixte ik een alle ingrediënten door elkaar, wachtte tot de oven was opgewarmd en had drie kwartier later een pracht van een mini-taartje!

Wat heb je nodig voor je eigen taartje?

1 banaan (of 2)
1 ei
50 gram (palm)suiker
100 gram (boekweit)meel
1 tl wijnsteenzuurbakpoeder
snuf zout
lekker veel kaneel
Kleine verpakking moes (circa 60 gram).

Mix alles goed door elkaar en schenk het beslag in een ingevette bakvorm. Versier de bovenkant met plakjes banaan of nootjes, als je tijd hebt. Als je het bestrooit met een beetje suiker, dan karamelliseert dat een beetje. Na 40-45 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden) is je broodje echt klaar. Check het met een satéprikker. Droog? Dan is het brood gaar!

Tip: Appelmoes maakt je bananenbrood lekker smeuïg. Ik gebruikte dit keer de passievruchtenmoes van AH en dat was heerlijk. Lekker zoet!

Bananenbrood

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *