Op zomerse dagen is het fijn dat als je niet echt hoeft te koken. Aubergines kun je de avond van tevoren prima roosteren in de oven en bewaren in de koelkast. Dan heb je het eten helemaal snel klaar. Ook past deze salade prima als bijgerecht bij de BBQ.

Wat heb je nodig?

  • 1 aubergine
  • halve paprika
  • paar olijven
  • kwart verpakking feta
  • verse kruiden
  • zout, peper
  • olijfolie

Hoe maak je deze auberginesalade?

Je begint met de aubergines. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de aubergine in plakken en bestrooi met zout. Dep na een half uur de plakken droog en besprenkel ze royaal met olijfolie. Het vruchtvlees heeft minimaal 30 minuten, maar meestal zelfs drie kwartier nodig om lekker zacht te worden. Check op tijd en besmeer zo nodig nog eens met olijfolie. Te droog is niet lekker namelijk. Laat de plakken afkoelen en zet weg tot gebruik. Snijd ondertussen de paprika en olijven klein en verbrokkel de feta.

Verdeel een paar handen spinazie over een schaal, en strooi er wat gesneden olijven overheen. Leg de plakken aubergine op de spinazie en garneer met verbrokkelde feta en kleingesneden paprika.Lekker met een scheut goede olijfolie en verse kruiden.

auberginesaladeauberginesaladeWeet je wat ook een lekker recept is met aubergine? Deze dip!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *