Ik mocht deze week de Philips Airfryer XL testen, en dat deed ik uitvoerig!

Frietjes, krieltjes en zoete aardappel
Als eerste probeerden we de SuperCrunch frietjes van Aviko. De jongens waren toch zo blij! Heel snel klaar en inderdaad lekker krokant. De gewone frikadellen kwamen er ook lekker uit, maar wel bleekjes. De BBQ-minikrieltjes die we daarna probeerden vielen ook in de smaak. Anders dan in de pan, maar zonder ernaar om te kijken snel op tafel en daar werd ik blij van.

zoete aardappel uit de airfryer

De zoete aardappelfrietjes die ik voor mezelf maakte, had ik gemarineerd in een beetje olie en een kruidenmix van OriginalSpices. 12 minuutjes op 180 graden met heerlijk resultaat. Ik maakte er een dip bij van zure mayonaise met Griekse yoghurt en groene kruiden.

ontbijt uit de airfryer

Ontbijttaart
De volgende ochtend maakte ik een ontbijtje voor 2 in de Airfryer. Mix 200 ml (plantaardige) melk met 60 gr havermout, 40 gr (spelt)bloem, 1 el lijnzaad met veel kaneel en speculaaskruiden. Vet 2 ovenbestendige bakjes in en deed onderin een laagje verse appelmoes en een paar plakjes banaan. Daar overheen giet je de helft van de havermoutmix. Garneer met wat pecannootjes. Verwarm de Airfryer op 180 graden en zet de schaaltjes er in. 12 minuutjes later heb je een ontbijttaartje!

zalm uit de airfryer

Zalm uit de Airfryer?
Ja dat kan ook! Snijd een stukje prei in ringen en kleine tomaatjes door de helft. Leg de prei in een klein ingevet ovenschaaltje, smeer er een lik kruidenkaas overheen. Dep de zalm droog en marineer deze met zout, peper en bijvoorbeeld groene kruiden. Leg de zalm op de prei en besmeer met kruidenkaas. Leg de tomaatjes naast de zalm en plaats in de voorverwarmde Airfryer (175 graden, 12 minuutjes). Heel lekker met pasta!

Bitterballen bij de borrel
En voor een smakelijke zondagmiddag bak je in 9 minuutjes heerlijke bitterballen in de Airfryer.

Mijn eerlijke oordeel
Al met al vind ik de Airfryer echt een aanrader. Alles wat in de oven kan, gaart sneller in de Airfryer. Kies dus ook wel voor frietjes en snacks speciaal voor de oven/Airfryer. Het enige nadeel is dat, ook in de XL-variant, natuurlijk geen maaltijd past voor een heel gezin. Maar als je ‘m gebruikt voor bijgerechten, snacks en 2-persoons maaltijden dan is het een onmisbaar apparaat in jouw keuken!

You May Also Like